top of page

Gruyère "alpage"

En exklusiv schweizisk ost som framställs från mjölk av kor som betar på alpängar under sommaren, kännetecknad av en unik och rik smak.

Comté 4 mån

En delikat ost som mognar i fyra månader, utmärkande sig med en mild och nötaktig smak samt en mjuk konsistens.

Laguiole grand aubrac

En förstklassig ost som framställs i Aubrac, Frankrike, och är känd för sin rika och komplexa smak samt sin fasta men smidiga textur.

Abondance

En distinkt ost som produceras i Haute-Savoie, Frankrike, och är berömd för sin fruktiga och något nötiga smak samt sin fast men krämig textur.

L'etivaz

En traditionell alpost, tillverkas i Vaud-Alperna, Schweiz. Intensiv, något karamelliserade smak och fast men smuliga textur.

Comté 18 mån

En välåldrad ost som karaktäriseras av en djupare, mer komplex smak med nötaktiga och karamelliserade toner, samt en fastare textur.

Beaufort "alpage"

En exklusiv ost som framställs under sommaren från mjölk av kor som betar på alpängarna. Rik och robust smak samt en fast och smidig textur.

Cantal entre-deux

En halvhård ost som erbjuder en balans mellan en mild och en utvecklad smak, med en smulig men ändå fuktig konsistens.

Brie de meux á la truffles

En lyxig variant av en klassisk ost, berikad med lager av svarta tryfflar. Djup, jordig och utsökt smak, med en krämig och smidiga konsistensen.

Brie de melun

En distinkt ost med en stark och rustik smak. Kraftig arom och en krämig, något kritig konsistens, vilket ger en rik smakupplevelse.

Brie de meux

En berömd ost som är känd för sin rika, smöriga smak med toner av jord och svamp, samt sin krämiga och smidiga konsistens.

Saint-marcellin

En mjuk och krämig ost med en mild, något nötaktig smak och en lätt smulig konsistens, perfekt för en elegant ostbricka.

Saint-marcellin "fermier"

En handgjord, bondproducerad ost, känd för sin djupt aromatiska och något skarpa smak, med en rik, krämig konsistens och en delikat mjuk yta.

La bouyette

En handgjord getost med en fyllig och något syrlig smak, kompletterad med en krämig konsistens och en distinkt fräschhet.

Saveurs de maquis

En korsikansk får- och getost, insvept i aromatiska örte, vilket ger den en unik smakprofil av örter och kryddor samt en lätt krämig textur.

Chabischou

En liten, fransk getost med en mild, ren smak och en fast, smulig konsistens, vilket gör den till en uppskattad delikatess i ostvärlden.

Mothais sûr feuille

En mjuk getost som lagras på löv, vilket ger den en distinkt jordig smak och en subtil lövarom. Krämig konsistens och en delikat mögelskorpa.

Saint Nicolas

En krämig, mild ost av getmjölk, känd för sin smidiga textur och subtila, färska smak, vilket gör den perfekt för en mångsidig användning.

Saint maure de tourraine

En fransk getost i form av en cylinder toppad med ett halmstrå. Känd för sin tangy, något nötig smak och sin fasta men krämiga konsistens..

Chaource "fermier"

En bondproducerad variant av en traditionell fransk ost, känd för sin rika, smöriga smak och sin lyxigt krämiga konsistens.

Camembert de normandie

En världsberömd fransk ost från Normandie, uppskattad för sin djupa, jordiga smak och sin smidiga, krämiga konsistens.

Coulommiers

En mild och krämig fransk ost, mindre känd än sin kusin Camembert men lika uppskattad för sin mjuka, smöriga smak och sin smidiga konsistens.

Fourme de montbrison

En unik fransk blåmögelost, känd för sin milda, krämiga smak med subtila toner av blåmögel, samt för sin fast men smidiga konsistens.

Fourme d'ambert

En av de mildaste franska blåmögelostarna, känd för sin krämiga och smöriga smak med en lätt hint av blåmögel.

Bleu d'auvergne

En kraftfull fransk blåmögelost med en uttalad och kryddig smak, kompletterad med en krämig konsistens och karaktäristiska ådror av blåmögel.

Roquefort "petit cave"

Lagrad i mindre grottor vilket ger en intensivare och djupare smak med tydliga blåmögeltoner och en rik, krämig konsistens.

Tomme de savoie

Känd för sin milda, nötaktiga smak och sin fasta men smidiga konsistens, vilket gör den till en mångsidig ost.

Tomme de haut barry

En distinkt ost från södra Frankrike, berömd för sin rika och kryddiga smak samt sin fasta och smuliga konsistens.

Tomme per diou

En traditionell fransk ost, känd för sin subtila men distinkta smak med en lätt syrlighet och en fast, men ändå smidig konsistens.

Morbier

En fransk ost med en karakteristisk lager av aska i mitten, Morbier är känd för sin milda och nötiga smak samt sin smidiga, halvhårda konsistens.

Sainte nectaire "fermier"

En bondproducerad variant av den klassiska franska osten Saint-Nectaire. Djup, jordiga smak och krämig konsistens med en distinkt arom.

Tomme brebis

En fransk ost tillverkad av fårmjölk, känd för sin milda och nötaktiga smak samt sin fasta, smuliga konsistens.

Ossau iraty brebis

En ost från Baskien i Frankrike, tillverkad av fårmjölk. Den har en komplex och nötig smak med toner av frukt och en fast, smulig konsistens.

Époisses

En berömd fransk ost från Bourgogne. Känd för sin kraftfulla, kryddiga smak och sin krämiga, smidiga konsistens med en karaktäristisk rödbrun yta.

Herve á la bière

En belgisk ost som är känd för sin distinkta smak, framställd med öl. Krämig konsistens med en smörig och nötaktig smak med öltoner.

"Petit" livarot

En mindre variant av den franska osten Livarot, som är känd för sin kryddiga och robusta smak, samt sin smidiga och något krämiga konsistens.

Langres

Från Champagne-Ardenne, Langres. Känd för sin unika form med en fördjupning i mitten och en mild, något syrlig smak, samt en krämig konsistens.

Munster

Från Alsace. Känd för sin kraftfulla och kryddiga smak, samt sin krämiga och smidiga konsistens, ofta serverad som en delikatessost.

Vårt sortiment

Vårt utbud ändras hela tiden men vissa produkter försöker vi alltid ha i vårt sortiment

Vi importerar all ost själva och har valt att arbeta med mindre gårdsproducenter som tar sitt hantverk på största allvar. Det finns en fantastisk tradition och en otrolig bredd av franska ostar. Varje region har sin specialitet. Oavsett om du gillar hård eller mjuk ost, smakrik eller mild, på mjölk från ko, får eller get, så har vi något för dig.  Sortimentet är levande och följer säsong. Vissa ostar finns alltid hos oss medan andra har en begränsad produktion eller tillverkas en viss tid på året.

Franska ostar av högsta kvalitet!

bottom of page